Der er mange forskellige meninger om hvor ofte man bør skifte sit sengetøj, men vi giver her vores vurdering af hvor ofte man bør gøre det.

Et godt udgangspunkt er som minimum 1 gang om måneden.

Dog kan der være visse ting der gør, at man skal skrifte det oftere. Hvis du sveder meget i løbet af din arbejdsdag, eller hverdag grundet varme dage, bør du vaske dit sengetøj hyppigere , end hvis du går rundt derhjemme og hygger dig – Så hvis du er sveder mere – som fx. i sommerdagene, bør du skifte sengetøj hver 14. dag.

Det er dog vigtigt at bemærke, at selvom din dejlige seng ikke udgøre den store bakteriebombe, kan der være god grund til at skrifte oftere.

Når vi sover bliver der udledt sved, hudceller, aflejret fedt og proteiner fra kroppens overflade.

Studier viser nemlig at en gennemsnitlig menneskekrop afleder 2,5 liter væske om dagen – Det er dog ikke alt sammen sved.

med ud af den afledte væske fra kroppen, står sved og fordampning for huden for ca. 0,5 liter, og da vi sover ca. 1/3 af vores liv – bliver det alligevel end del.

Find dit næste sæt sengetøj hos Designerhome

ud over afledte væsker bliver der bliver afledt fra kroppen udskiller kroppen også hudceller, aflejret fedt og proteiner fra kroppens overflade, og efter 14 dage, vil dette afgive lugte. 

Men det er ikke kun sengetøjet man skal huske at skrifte ofte. andre boligtekstiler såsom viskestykker og tæpper skal man også huske at sende til vaskemaskinen ofte.

Hvor mange grader skal sengetøj vaskes på?

Det er meget forskelligt hvad tingene skal vaskes på, og der er stor forskel på hvor man læser om tingene. Dog er er det mest almindelig at:

30-40°C: Hvis dit tøj ikke er for snavset, kan det godt skrues ned på 30° – men det er altid en vurdering om hvor beskidt tøjet er. Sengetøj kan også indgå i denne kategori – men er udelukkede op til en selv.

60°C: Sengetøj, håndklæder, undertøj og tøj, der kan indeholde bakterier eller støvmider. – vær dog opmærksom på at nogle tekstiler ikke kan klare 60°C, hvorfor det altid anbefales at du følger vejledningen på produktet.

90°C: Karklude og tøj, der har været i kontakt med smitsomme bakterier fra fx opkast, diarre eller som du har gjort rent med på toilettet.

Disse vejledninger er uanset om hvorvidt du bruger dyne i 140, 200 eller 240 – dog kan der være større grund til at skifte sengetøj oftere, såfremt man ligger 2 personer under den samme dyne.